INERTWASTE
Genbrug og -anvendelse af materialer fra nedrivning.
VIRKSOMHEDER OG ORGANISATIONER inviteres med i NETVÆRK med fokus på recirkulering bl.a. af byggematerialer.
Tak for et rigtigt spændende og udbytterigt netværksmøde 7. november.
Tak til alle oplægsholderne og alle deltagere. Det fremgik, at der tegner sig en stor velvilje til mere genbrug.
Der er samtidig også en stor opgave med at få den nødvendige viden og kompetencer ud at virke i uddannelser og virksomheder. Zealand Erhvervsakademi og CELF er to nøglespillere på denne opgave.
Upcyling berettede om deres database for byggematerialer og kommunernes særlige muligheder for at benytte denne database, og selv lægge bygninger og byggematerialer op i databasen.
Dansk Industri fortalte om hvordan DI understøtter genbrug i byggesektoren både gennem lobbyarbejde og rådgivningsstøtte og fokus på uddannelse og samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner.
Vi var fem kommuner i Region Sjælland (Faxe, Holbæk, Lolland, Roskilde og Guldborgsund) som har stor fokus på samarbejde for at øge genbrug i byggeriet og gøre det nemmere for både bygherre, rådgivere og byggefirmaer. Roskilde Kommune delte nogle meget værdifulde metoder og erfaringer.
I Guldborgsund Kommune vil vi fortsætte vores aktiviteter for at øge genbrug i byggeri. Det ønsker vi at gøre gennem samarbejde med andre kommuner og ved at støtte fælles metoder og procedurer, samarbejde med uddannelsesinstitutioner og alle led i værdikæden.
Vi vil derfor gennem de næste år invitere alle interesserede til yderligere samarbejdsaktiviteter og medvirke til og understøtte etablering af konkrete fællesinitiativer for genbrug i byggeriet.
Alle er derfor velkomne til at kontakte Johnny Holm Jensen - mobil 25 18 08 20 / mail: jhje@guldborgsund.dk
Se de spændende oplæg fra netværksmødet 7. november 2024 i Nykøbing F
Præsentation af Upcycling forum. Direktør Rasmus Falkenberg
Sådan starter vi kommunernes cirkulære samarbejde, set fra en forvaltning. Klaus Kellermann, Roskilde Kommune
Hvordan skal uddannelser tilpasses? Morten Lolk, Zealand - Sjællands Uddannelsesakademi
Hvad kan Inert Waste-netværket Dansk Industri samarbejde om Nationalt og internationalt overblik, Niels Bukholt, DI
Sammen med fire internationale projektpartnere sætter vi i et nyt EU-projekt fokus på genanvendelse i byggeindustrien.
Projektets kerne er et stærkt netværk af både lokale virksomheder, vidensinstitutioner og rådgivere.
Netværket skal være med til at udvikle og implementere nye metoder og projekter, så fremtidens byggeri bliver mere bæredygtigt.
Projektet vil også understøtte logistiske løsninger mellem fx nedrivningsfirmaer, byggemarkeder og byggefirmaer og støtte spredning af viden om anvendelse af genbrugsmaterialer.
Med andre ord, skal din virksomhed sidde med ved bordet, når vi sammen med stærke EU-partnere udforsker nye muligheder indenfor fremtidens byggeri?
Tøv ikke med at kontakte os: Send en mail til Johnny Holm Jensen jhje@guldborgsund.dk - nye medlemmer kan komme med i netværket i hele projektperioden, som løber frem til 2026.
Læs mere på Interreg Europe projektets hjemmeside og i denne folder
FAKTA om projektet
Inertwaste vil fokusere på nyttiggørelse af affald fra industri- og bygge-/nedrivningsprocesser for at forlænge ressourcernes livscyklus, reducere udvinding af råmaterialer og undgå negativ miljøpåvrikning.
Projektpartnere:
Navarra-regeringen + Miljøforvaltning (Spanien),
Sammenslutningen af Byer og Regioner for Bæredygtig Ressourceforvaltning (ACR+) (Belgien),
Regionalt udviklingsagentur for Podravje - Maribor (Slovenien),
Regional Council Provence-Alpes-Côte d’Azur (Frankrig)
..og hvad har det med bioøkonomi at gøre?
Dels er der allerede træ til genbrug i eksisterende byggeri - og lige så vigtigt, når fremtidens byggeri, som forventes at være en blanding af inerte og flere biobaserede materialer konstrueres er det vigtigt, at tage læring med fra nutidens nedrivninger og sikre, at der designes med en fremtidig dekomposition/nedrivning og recirkulering for øje.